čtvrtek 7. září 2017

Úkoly na pátek 8.9.

Dnes by Vám děti měly donést dopis o elektronické žákovské knížce (níže).
Proto jsem potřebovala Vaše e-maily, za které děkuji.

Zítra si mají donést kufřík. Prosím o kontrolu, zda obsahuje opravdu všechny pomůcky. Děti jsou potom zbytečně smutné, když nemohou pracovat s ostatními.Děkuji.

Obsah kufříku: vodovky, tempery, hadřík, kelímek, podložka na lavici, noviny, destička nebo paleta, modelína, zástěrka nebo tričko

Také jsem jim domů poslala učebnice na obalení. Budeme je zatím nechávat ve třídě, aby děti neměly těžkou tašku.

-----
Dopis:
Vážení rodiče a přátelé školy,

ráda bych Vás informovala o plánovaném zavedení elektronické žákovské knížky (EŽK). Od září 2017 bude na 1. stupni spuštěn zkušební provoz, který bude ukončen a vyhodnocen na konci školního roku 2017/2018. Po dobu zkušebního provozu budou zachovány žákovské knížky v papírové podobě, kde budou známky a informace zapisovány duálně.
Elektronická žákovská knížka poskytuje značné množství výhod. Každý žák i rodič má v systému zřízen samostatný účet s vlastním heslem. Díky EŽK je komunikace všech zúčastněných stran rychlejší a přehlednější, rodičům a učitelům umožňuje v případě potřeby jednat rychle a operativně, učitelé mohou komunikovat se všemi rodiči či žáky najednou a v neposlední řadě se EŽK dá jen velmi těžko ztratit nebo zapomenout.
Aplikace je webová, a tudíž k ní budete mít přístup odkudkoliv po zadání svých přihlašovacích údajů. Její chod je nezávislý na operačním systému, vstupovat do ní můžete pomocí počítače, notebooku, tabletu či chytrého telefonu. Přístup k údajům svého dítěte tak budete mít 24 hodin denně, 7 dní v týdnu. EŽK je navržena tak, aby šetřila čas, a to jak vyučujícím, tak i rodičům žáka. Je nabídnuta jako jednoduchý intuitivní systém, do kterého se budou zapisovat známky, sdělení rodičům či poznámky nebo pochvaly. EŽK tak poskytne lepší přehled o prospěchu Vašich dětí, informacích ze školy i absencích.
EŽK eliminuje u některých žáků velmi časté zapomínání papírové žákovské knížky, což bývá spojeno s tím, že v některých vyučovacích předmětech nemohla být známka zapsána. Nyní bude zápis známky možný vždy a z libovolného místa. Rodiče i žák budou mít kompletní přehled o známkách.
Všem rodičům budou nabídnuty semináře, kde jim ukážeme, jak s EŽK pracovat. Ze začátku nebudeme využívat všechny možnosti, které systém nabízí, v rámci zkušebního provozu se budeme snažit zprovoznit nejen známky, ale i absenci a další komponenty.  
Věříme, že díky trvale přístupným informacím o dění ve škole bude elektronická žákovská knížka pozitivně ovlivňovat chování žáků, jejich přístup ke školní práci, spolužákům i učitelům. EŽK může přispět ke zlepšování klimatu školy.
Vážení rodiče, doufám, že se s touto novinkou naší vzájemné komunikace ztotožníte a v průběhu jejího využívání oceníte její přínos. Budeme vděčni za každý postřeh a zpětnou vazbu během počátečního rozjezdu EŽK.
Přeji všem pevné zdraví a těším se na spolupráci.  
Mgr. Zdeňka Kotzotová, ředitelka školy


Stručné seznámení s elektronickou žákovskou knížkou
Po vytvoření Vašeho rodičovského účtu obdržíte přihlašovací údaje na mail, který jste nahlásili třídnímu učiteli.
EŽK najdete na webové adrese
Po přihlášení máte k dispozici údaje vztahující se k Vašemu dítěti - informace o chování, komunikaci rodič - učitel, sdělení (od učitele, zasílá se žákům i rodičům), známky. Objednávání obědů není záležitostí školy, to si řeší Scolarest samostatně. Suplování a absenci ze začátku zapisovat nebudeme.

Žádné komentáře:

Okomentovat